WIE ZIJN WE


Kom te weten wie we zijn, waarom we doen wat we doen en waar we naar streven in de uitbating van onze manege. 

April 2002, dat is wanneer de familie Cauwenbergh - Eskens de manege van Jos Gerrits overnam en hun droom om een eigen stal uit te baten, kon starten en Ruitersportcentrum PC Stables werd opgericht.


Peter, westernruiter in hart en nieren focuste zich als 21-jarige vooral op het trainen, zadelmak maken en doorverkopen van 'reininghorses' en werd in de dagelijkse verzorging bijgestaan door zijn vader Frank. 


Een tiental jaren en verschillende Belgische Kampioenentitels later, werd er beslist meer in te zetten op de zaak en de westernspullen aan de haak te hangen. Vanaf toen werden er meer jumping-, dressuur- en menactiviteiten georganiseerd om het grotere publiek aan te trekken gezien het westerngebeuren in het mooie Limburg minder gekend was.


Hierbij werden de cowboyboots omgeruild naar nette rijlaarzen en begon Peter zich meer en meer thuis te voelen in de jumpingwereld. Toen Peter in 2019 met een werkongeval zijn been brak, werd sinds toen ook het rijden noodgedwongen op een laag pitje gezet. 


 In 2021 moesten we jammer genoeg afscheid nemen van Frank, de drijvende kracht achter Ruitersportcentrum PC Stables. Peter verspreidt zijn tijd sinds toen tussen de werken voor én achter de schermen en wordt hierin gelukkig op alle vlakken door een heel sterk team in bijgestaan.

Vandaag hebben we een zestigtal paarden gestald staan. Zowel eigen paarden, manegepaarden als paarden van particulieren die dagelijks de nodige verzorging krijgen. Hiervoor kunnen we rekenen op een sterk team met kennis van zaken.


Met twee binnenpistes, twee buitenpistes, privéweides, een galopbaan en een paddock proberen we aan alle noden te voldoen om onze stal een aangename plaats te maken voor zowel paard als ruiter.We organiseren op verschillende dagen privé- en groepslessen voor zowel de recreatieve als de competitieve ruiter. Dit aanbod proberen we aan te vullen met leuke andere activiteiten zoals ponykampen, wandelingen, kerstfeestjes,...


Daarnaast plannen we verschillende weekends doorheen het jaar wedstrijden of andere activiteiten in. Spring- en dressuurwedstrijden van de Kempische Regionale, oefenwedstrijden, hondenwedstrijden maar ook een jaarlijkse barbecue kan niet ontbreken.

HOME IS WHERE THE HORSE IS

Op stal komen moet voelen als thuiskomen. We willen een plaats creëren waar iedereen graag is en tot rust komt. Waar ruiters met plezier hun paarden kunnen trainen en hierin bijgestaan kunnen worden door gediplomeerde trainers, waar supporters kunnen opwarmen met een warme koffie en waar men kan genieten van een lekkere hap voor de kleine honger. We proberen onze dienstverlening steeds op alle mogelijke vlakken voor alle klanten te verbeteren.